BÜYÜK TAYLAND SEYAHATİ - 7 -

22 KASIM SALI

Sabah kalkınca gördük ki otelin yeri gayet iyi. Kata Plajına 10 dakika yürüme mesafesinde, Karon'a da 20 dakikada yürüyebilirsiniz ya da kırmızı dolmuşlar var, kişi başı 200THB. Gereksiz pahalı. Ya motor kiralayıp gezin plajları ya da yakınsa yürüyün. Kata ve Karon dışında bir de Kata Noi Plajına yürüyerek gitmek mümkün.


Otelde kahvaltı servisi yok. Aslında çoğu otelde kahvaltı yok, olanlar da çok iyi değil. Yakın bir yerde kahvaltı için oturduk. 2 dilim kızarmış ekmek ve çırpılmış peynirli yumurta 100THB, çay (maalesef poşet çay) 60THB. 320TBH ye kahvaltımızı etmiş olduk. (Anladığınız üzere Phuket'te fiyatlar gayet turistik.)


Plaj kalabalık, şezlonglar plajın belli bir bölümünde, şemsiyeler başka bir bölümünde, %80 şemsiyesiz ve şezlongsuz takılıyor insanlar. Duş yok, kabin yok. Yiyecek satan tezgahlar var ama bizim pek hoşumuza gitmedi. Böyle bir salaşlık içinde insanlar gayet keyifli vakit geçiriyor. Motorlu su sporları yapma imkanı var.





Şu an Tayland'ın güneyi için serin yüksek sezon, kasımdan şubata kadar. Sonra sıcak yüksek sezon başlayacak. Zaman zaman hava bulutlansa ve hatta tropik yağmurlarla karşılaşsak da iyi ki bu sezonda gelmişiz dedik. Gündüz bile çok rahat geziliyor, akşam rahat uyunuyor. Hava kuzeyde, Chiang Mai’da çok daha sıcaktı, gündüz bizi zorlamıştı. 







Bir ağaç altında yer bulduk, sonra da kendimizi denize attık. Serinliği gayet iyi, ben hamam suyu gibi olmasını bekliyordum. Girerken ürperip “ay ay of of” da yapılmıyor. Böyle el kol sallayarak cumburlop. Burada denize girmek yüzmekten ziyade dalgalarla boğuşmak gibi. Bazen çok sert ve büyük dalgalar olabiliyor, altı tamamen kum olduğu için dalga kırılıyor. Bir de çeken akıntı riski var, plaj girişinde uyarı tabelaları bulunuyor. Dikkat etmek lazım.

Ve bir anda yağmur başladı! İnsanlar ya bir ağaç altına sığındılar ya da denize attılar kendilerini. Çok uzun sürmüyor bu mevsimde yağmur. 15-20 dakika sonra hava açtı.


Yağmur yağarken...



Karon Plajı’na doğru yürüdük. Yol boyunca bir sürü restoran var, otel, market vs var. Tüm restoranlar sizi tesislerine çekmeye çalışıyor, bizde de vardır ya “gel gel” ciler. Bence Kata Plajı daha güzel, Karon’u çok beğenmedim.







Ertesi gün için Phi Phi turuna katılmaya karar verdik. Önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum, pazarlığı iyi yapın, asla ilk söylenen fiyata tamam demeyin! Hatta dükkandan çıkıp gidin, arkanızdan sürekli düşen fiyatlar duyacaksınız. 350THB’lik tshirtün 150THB’ye düştüğünü duydu bu kulaklar. Neyse dağıtmayayım. Tur programının broşüründe yetişkin 3200THB, çocuk 1800THB kişi başı fiyat vardı. İlk sorduğumuz tur şirketi fiyatı direk 1800THB’ye düşürdü, biraz daha pazarlık yapınca 1600THB ye indi. Başka bir tur şirketine gittik, o da 1600THB’den kapıyı açtı. Biz 1500THB bulduk diye bir zarf atınca blöfü gördü ve 1500THB’den verdi turu. İyi bir fiyata aldık diye düşünüyoruz ama bizden daha ucuza da alan vardır diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz açıkçası.

Yorumlar

Popüler Yayınlar