BÜYÜK TAYLAND SEYAHATİ - 11 -


26 KASIM CUMARTESİ

Dün plajdan dönünce her derde deva LayLayLoy’a uğrayıp bugün için 4 adalar turu satın almıştık. Turun normal fiyatı kişi başı 1000THB, bize 800THB’den ayarladı sağolsun. Çok net söylüyorum, Phi Phi turuna 2 kat para ödeyerek gitmiştik ama bu tur çok çok çok daha muhteşemdi. Meğer biz Phi Phi’de şnorkel yapmamışız. Rengarenk balıklarla yüzdük, müthiş mercanlar gördük. Çok keyifli bir turdu. 


Sabah 9’da hareket etti tekne Old Town’daki limandan. Bu sefer limana ulaşmak için otobüslerde sürünmedik çok şükür, liman 10 dakika yürüme mesafesinde ama laylayloy bizi yürütmedi, motorsikletle yapıldı transferimiz otelden limana J
Güney Tayland’ın simgelerinden “Long Tail Boat” ile çıkacağız tura. Büyük teknelerle kalabalık çıkmaktansa bu çok daha iyi oldu. Hareket ettikten 1 saat sonra Ko Ma adasına vardık, sonra Koh Chuak. Karaya çıkılmıyor, direk tekneden denize. Ne kadar güzel olduğunu ben anlatamayacağım siz fotoğraflara bakın.


















Sırada Koh Mook var. Burada şnorkel yapmayacağız. Emerald Cave’i görmeye geldik. Günün her saati acayip kalabalık. Kapkaranlık bir mağaradan geçip muhteşem bir doğa harikasına çıktık.






İçerisi çok karanlık olduğu için herkes birbirine tutunuyor







Tam bu noktada durup gökyüzüne bakınca ağaçların kalp şeklini aldığını görüyoruz, çok şeker :)

Artık son durağımız olan Koh Ngai’ye gidiyoruz. Burada öğle yemeği sonrası 1 saat serbest zamanımız olacak. Abarttığımı düşüneceksiniz ama burası da müthiş güzellikte bir yer. Denizi yüzmek için uygun değil çünkü mercan resifleri çok sığda. Burası tam bir şnorkel cenneti. Resiflerin, balıkların güzelliği görülmeye değer.



Koh Ngai








Koh Lanta’ya vardığımızda şiddetli bir yağmurla karşılaştık, yarım saat kadar yağdı. Hemen her gün yağıyor yağmur. Alıştık artık, ama bu seferki çok aşırı oldu.



Yağmur, fırtına vs...

Yağmur durunca adanın limanının da olduğu merkeze, Ban Saladan’a yola çıktık. Bu akşam yemeği limandaki restoranlardan birinde yiyeceğiz. Ban Saladan çok kalabalık, şehir gibi. Plaj da var, alışveriş de, yerel halk da, her şey burada. Tercihimiz Lemon Grass diye bir mekan oldu. Buranın red snapper diye meşhur bir balığı var, bizim levrekgillerden. Izgarası güzel oluyor dediler, balık da özlemişken hazır bunu yedik. Çok da lezzetliydi. Burada balık fiyatlarında sistem bizdeki gibi, günlük olarak gramına göre değişiyor. Her zaman olduğu gibi pazarlığı denemekte fayda var.




Saladan’a en yakın plaj Klong Dao. Buradaki gece ortamlarını görmek için canlı müzik olan bir bara oturduk. Bizde gece, deniz, kumsal oldu mu akla Akdeniz Akşamları şarkısının geldiği gibi, burada da gece+deniz+kumsal=Jamaika müzikleri ve ateş poisi. Poici arkadaşlar bütün gece o bar senin bu bar benim gezerek hünerlerini gösteriyorlar, gösteri sonunda da izleyenlerden isteğe bağlı bahşiş topluyorlar. Gönlünüzden ne koparsa...



Yorumlar

Popüler Yayınlar