BÜYÜK TAYLAND SEYAHATİ - 5 -

20 KASIM PAZAR

Bugün motor kiralamaya karar verdik. Birkaç pazar yeri daha var görmek istediğimiz. Maliyeti çok uygun motor kiralamanın, günlük 200THB. Benzin de çok ucuz 2 litre için 50THB verdik ve motoru teslim ettiğimizde ibre neredeyse yerinden oynamamıştı. Motor kiralarken ehliyet sorulmuyor, pasaportunuzu kiraladığınız yere bırakıyorsunuz ama polis çevirebiliyor. Nitekim bizi çevirdi, ehliyeti gösterdik, bir de memleket nere muhabbeti yaptı bizimle polis abi J Güle oynaya geçtik kontrolden. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var, Tayland’ta trafik bize göre tersten akıyor, soldan gidiş-sağdan geliş. Bu detayı unutmamakta fayda var.



Warorot Market’e gittik önce. Bizim tahtakale gibi. Turistik değil, genelde yerel halkın alışveriş yaptığı bir yer. Aklınıza gelecek her şey var.









Warorot’un karşısına küçük köprülerle geçtiğinizde Riverside denen bölgeye ulaşıyorsunuz. Burada güzel restoran ve kafeler var. Regina Garden’da oturduk. Burası aynı zamanda sırt çantalılara hitap eden bir konukevi. Bir sürü de kedi var içerde, hiç çekinmeden masanıza atlayıp yemeğinize otlanabiliyorlar. Tam bizlik J





Fried pork spark ribs with lemon grass 90THB (Limon otlu domuz pirzolası)

Fried chicken with garlic & pepper 85THB (Sarımsak ve karabiberli kızarmış tavuk) 

Fried prawn 100THB (Kızarmış jumbo karides)

iki küçük singha bira  65THBx2=130THB
Limon otu enteresan bir baharat, oldukça keskin bir kokusu ve tadı var. Karnınız çok aç değilse deneyin bence. Olur da beğenmezseniz sıkıntı çekmeyin.

Burdan sonra bir de meyve pazarına gittik. Biraz pis ortalık. Çoğunlukla meyve satılmasına rağmen  başka şeyler de var. Etler, tavuklar, balıklar açıkta satılıyor ve kötü kokuyor etraf. Çok durmadık burda.





Hindistan cevizi suyu içmek bizim işimiz

Ardından Wat Pra Singh tapınağına gittik. Aslında tapınak görmekten fenalık geldi diyebilirim. Daha da Bangkok'a kadar gitmeyiz herhalde.






Bu tapınağın yakınında Sunday Walking Market kuruluyor. Şimdiye kadar gördüğüm pazar yerlerinin en iyisi. Hem daha düzenli hem de satılan ürünler daha kaliteli görünüyor, değişik hediyelikler bulabilirsiniz.

Bu sabunlara bayıldım. El yapımı, rengarenk. Harika bir hediyelik


                                                                         Çok tatliş




Börtü böcek (tabii ki yemedik)

Yürürken bazı sokak lezzetlerinden denedik;

Takoyaki: Aslında bir Japon yemeği. buğday hamur haline getirilip içi yengeç, karides ya da kalamar ile dolduruluyor, soya sosuyla servis ediliyor. Ben hiç sevmedim ama Emrah beğendi. 5 tanesi 30THB


Gyoza: Bu daha güzel bir atıştırmalık ve her damak tadına uyar. Çiğ böreğin iki lokmalık olup içinde tavuk ve sebze olduğunu düşünün. Önce haşlanıyor, servisten önce ters düz pişiriliyor ve soya sosuyla servis ediliyor. Gayet lezzetli! 5 tanesi 30 THB
Akşam yemeğini Huen Pen'de yedik.

Spring roll 80THB (sebzeli sigara böreği)

Khao Soi 100THB (Yerel bir yemek)

Pork sousage nothern Thai style 100THB (Kuzey Tayland usülü domuz sosisi, içinde zenfefil var)

Akşam otelin yakınlarındaki North Gate Jazz Coop diye bir bara gittik. Bir gün önce önünden geçerken görmüştük kalabalığı. Müthiş bir grup vardı, dinlemeye doyamadım. Yine çok kalabalıktı, yereller, turistler... Küçük bira 70THB!!! Ayakta da kalınsa gidilip dinlenesi!


Yorumlar

Popüler Yayınlar