BÜYÜK TAYLAND SEYAHATİ - 8 -

23 KASIM ÇARŞAMBA

Tur için saat 07.00 de almaya geldiler, 1 saat kadar sürat teknesine bineceğimiz limana yolculuk yaptık araçla. Programda önce Phi Phi Ley ve Maya Koyu var, sonra Maymunlar Adası, Phi Phi Don’da şnorkel ve öğle yemeği ve son olarak Khai Adası’nda serbest zaman.


Phi Phi Adası, Phi Phi Don ve Phi Phi Ley olarak 2 parçadan oluşuyor. Phi Phi Ley’de yerleşim yok, milli park. Leonardo Di Caprio’nun gencecikken oynadığı film The Beach burada çekilmiş, sonra da bu adanın turizminde büyük bir patlama yaşanmış. Ada hiç de fotoğraflarda göründüğü gibi sessiz, sakin değil. Bir sürü tur teknesi ve yüzlerce insan var. Sakin bir köşe bulup eşinizle, arkadaşınızla baş başa bir fotoğraf çekmeniz mümkün değil. Ada çok güzel, doğa harikası. Bembeyaz, pudra gibi kumu var. Ama tadını çıkaramıyorsunuz. Burayı sakin bulmak da zor değil, imkansız!



Maya Bay


Maya Bay

Maya Bay

Sırada Maymunlar Adası var. Bu adada deniz molası yok, sadece maymunlara bakmak için geldik. Çok sevimli görünüyorlar gerçekten ama fazla yaklaşmamak ve beslememek konusunda uyarıldık, vahşiler çünkü. Yine de kucağına alıp fotoğraf çekenler oldu, kimine saldırdı maymunlar, saçını falan çekti. Kimine bir şey yapmadı. Biz yine de o kadar yaklaşmaya cesaret edemedik. Ama seyretmesi çok zevkli.







Emrah ve kankası



Sırada Phi Phi Don var. Burada şnorkel yapacağız ve öğle yemeği yiyeceğiz. Adanın bu bölümünde yerleşim var. Arzu edenler burada konaklayabilir. Hatta bazı arkadaşlarımız burada konaklamamızı önerdi ama biz tercih etmedik. Şnorkel tecrübemiz çok muhteşem değildi açıkçası. Evet balık var ama az. Bu arada, isteyenler burada scuba dalış da yapabiliyor. Tur rehberi hatırlatma yapıyor ve isteyenleri başka bir tekneyle dalışa gönderiyor, öğle yemeğinde buluşmak şartıyla. Bu aktivite ekstra 1500THB. 







Öğle yemeğini beğenmedik. Bir resortun açık büfesindeydi yemek. Buna rağmen yemekler soğuktu ve çeşit azdı. Böyle turlarda çok bir şey beklememek lazım öğle yemeğinde. 


Şimdi Khai Adası’na gidiyoruz. Burada 1 saat kadar serbest zaman olacak. Yerleşim olmayan çok küçük bir ada, bir ucunda bakınca öbür ucunu görebiliyorsunuz. Burada denize gireceğiz, dinleneceğiz ve biraz tropik meyve yiyeceğiz.







Artık dönüyoruz. Sürat motoruyla yaklaşık 1 saat yolumuz var. Bu turda da adalar arası 30 ila 40 dakika mesafe vardı. Sürat motoru ya da normal teknelerle yapılıyor. Kesinlikle sürat motoruyla yapılanları tercih edin. Biraz daha fazla para verirsiniz ama hem daha iyi zaman geçirmiş hem de daha az kişiyle tura çıkmış olursunuz.


Otele döndüğümüzde hemen Koh Lanta biletlerimizi aldık. Kişi başı 800TBH, her yerde aynı. Sabah 7’de otelden alıp tekneye götürecekler, tekne yolculuğu 4 saat sürecek.


Thai yemeğinden biraz sıkıldık bu yüzden bu akşam pizza yemeye karar verdik. Önden napoli soslu bebek ahtapot, ardından supreme pizza ve 3 bira için toplam 850THB ödedik. Çok lezzetli bir yemekti.

Yorumlar

Popüler Yayınlar