BÜYÜK TAYLAND SEYAHATİ - 18 -

9 ARALIK CUMA 

Otelin kahvaltısı fena değil. Büfede pirinç çorbası (domuz etli), 2-3 çeşit sıcak yemek (sebzeli tavuk sote, pilav gibi)i fırınlanmış patates, fasulye, meyve, marmelat ve tereyağ, kızarmış ekmek. Ayrıca yumurta yumurtanızı isteğinize yapıyorlar, içecek olarak da poşet çay ve taze filtre kahve. 

Tüm gün White Sand Beach’teydik. Tayland’a geldiğimizden beri gördüğümüz en sakin deniz. Dalgalarla boğuşmadık bu sefer, hatta sahili boylu boyunca yüzdüm. Kum olduğu için yine çok berrak değil ama en azından rahat rahat yüzebildik. 





Adanın batısında olduğumuzdan gün batımını seyretmek için uygun bir yerdeyiz. Tayland’a geldiğimizden beri en güzel gün batımını seyrettik gerçekten, güneş tam karşımızdan battı, çok keyifli. 



Güneşin batmasıyla beraber plajda bir hareketlilik başlıyor. Restoranlar kumların üzerine masa ve sandalyeleri çıkarıp akşam servisine hazırlanıyorlar. Tayland’a geldiğimizden beri ıstakoz yemek istiyorduk. Burada kısmet oldu. Sarımsak-karabiber soslu ıstakozu 1200Bahttan 1000Bahta düşürdük. Bizde de olduğu gibi taze deniz ürünlerinin fiyatları günlük olarak değişiyor ve pazarlığa tabi. Gayet lezzetli ama yemesi de zahmetli. Merak ettiğimiz bir diğer tat ise deniz tarağı idi, peynir soslu yapmışlardı, bunu da beğendik, denenmesi gereken lezzetler... 




Istakoz 😋




10 ARALIK CUMARTESİ

Kaldığımız otelin resepsiyonundan 3 günlük motor kiraladık, 450Baht. Diğer plajları da gezelim istedik. Lonely Beach ve Bailan Beach’e gittik. Bailan Beach kötü, aslında plaj yok diyebiliriz. Kayalık ve taşlık, çoook sakin. Burayı hiç beğenmedik açıkçası, oldukça da uzak. Lonely Beach daha keyifli ve hareketli. Burada biraz vakit geçirdik. Sonra yine White Sand Beach’e döndük, en güzeli burası. 


 Lonely Beach 

Lonely Beach 

Akşam yemeğini gece pazarında yemeye karar verdik, ayaküstü, her şeyden azar azar. Çok ucuza birçok alternatif var. Tadına baktıklarımızdan bazılarını aşağıda yazıyorum; 

Dürüm tavuk döner 80Baht
Scallops (deniz tarağı) 5 adet 50 Baht 
Pad Thai (favori Thai yemeğim) 50 Baht 
Ördek (çorba gibi sulu ve pirinçli) 40 Baht 
Kaburga (bunun fiyatını hatırlamıyorum malesef ama lezzetli ve ucuzdu) 
Sosis (tavuk, domuz vs gibi çeşitleri var) adedi 20-30 Baht değişiyor. 
Krep 40Baht (Bildiğimiz kreplerden değil. İstediğiniz malzeme hamura karıştırılıyor ve o karışım krep makinasında pişiriliyor. Dolayısıyla ortaya çıkan şey tamamen hamurdan oluşuyor. Ben çilek ve kuru üzüm tercih ettim malzeme olarak. 


Deniz tarağı



Waffle 

Yemek sonrası Sabay Bar’da oturmayı tercih ettik. Hem keyifli bir canlı müzik var hem de ateşli poi şovu. Burası oldukça büyük oturma alanı olan ve kırmızı minderli bambu sandalyeleriyle hemen dikkat çeken bir mekan. Ateşli poi şovu hemen her adada, her plajda görebileceğiniz bir şov. Ama buradaki çok iyiydi gerçekten. İzlemeye doyamadık. Tabii burada içkiler biraz fiyatlı diğer mekanlara göre, ama değer. poi gösterisi videolarını Poi_show1 ve Poi_show2 linklerinden izleyebilirsiniz. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar