BÜYÜK TAYLAND SEYAHATİ - 15 -

6 ARALIK SALI 

Ve sonunda Bangkok’tayız. Don Mueang Havaalanı’na indik. Şehre ulaşım çok kolay. 5 dakikada 1 kalkan A1 otobüsü ile 3 durak gidip “SkyTrain” e aktarma yapıyorsunuz. Otelimiz de Sukhumvit’te olunca yaklaşık 45 dakikada alandan otele gelmiş olduk. Otelimizin adı On8 Sukhumvit. Temiz, güzel bir otel.  
SkyTrain enteresan. Metro ama yukarda. Hayatı kolaylaştırdığı kesin ama gökyüzünü kapatmış. Sanki şehrin üstü örtülü, hava girmiyor. Bangkok’un havası zaten basık ve nemli iken daha da kasvetli bir hal alıyor. Ama şehirde ciddi trafik var ve metro ile skytrain olmasa hayat durur. Trafik sorununa enteresan çözümler geliştirmiş insanlar. Örnekse, mototaksiler var. Motorsikletten taksi yani. Kullanımı çok da yaygın. 



Binalar, binalar, binalar... Kocaman uzuuuun uzun binalar. Şehrin Siam, Silom, Sukhumvit bölümleri iş ve alışveriş merkezlerinden ibaret. Yalnız ara sokaklar çok hareketli ve eğlenceli. Örneğin bizim kaldığımız otelin sokağında 2 tane 7/11, bir sürü bar, şık cafe ve restoranlar, masaj salonları, çamaşır yıkama dükkanları, sokak yemekçileri ne ararsan var. 





Bugün kaldığımız bölgeyi tanımak üzere yürüdük sokaklarda. Buralarda turistik olarak görülecek pek bir şey yok zaten. MBK ve Siam Paragon Alışveriş Merkezleri’ne gittik. Siam Paragon, efsanevi bir alışveriş merkezi. Büyük ve lüks markalar var. MBK daha ziyade Tahtakale’deki hanlardan birine girmişsiniz gibi bir etki yaratıyor. Her şey var, tekstil, hediyelik, elektronik. Her şey Tahtakale ve Doğubank usulü. 

Bangkok’a mecburen erken gelmek zorunda kaldık. Dönüş günümüz olan 15 Aralık’a kadar vaktimizi burada geçirmek istemiyoruz. Deniz görmeye doyamadık daha. Bu nedenle Bangkok’a yakın 2 şehir üzerinde duruyoruz, Pattaya ve Hua Hin. Pattaya daha çok seks turizmine yönelik bir şehir, daha yakın olmasına rağmen bu alternatifi değerlendirmek istemedik. HuaHin’e gitmek için isterseniz seyahat acentelerinden özel ulaşım ayarlayabilirsiniz, minivan ile Bangkok’taki otelinizden Huahin’deki otelinize kadar. Kişi başı 800-850 Baht olan, oldukça yüksek bir maliyeti var. Daha ucuz yöntem, Bangkok Otobüs Terminali’nden saat başı kalkan otobüslere binmek, kişi başı 150-200 Baht, yaklaşık 4 saat süren bir yolculuk. Aslında HuaHin de içime sinmiyordu ama gidecek başka bir yerde yoktu, yani biz öyle sanıyorduk. Görüştüğümüz acentelerden biri bize Koh Chang Adası’ndan bahsetti. Beni sardı bir heyecan 😁 Koh Chang için de kişi başı 1100Bahta minivan ve tekne ulaşımı için bilet satıyorlardı, otelden otele kişiye özel ulaşım. Araştırdık ki Khao San’daki acenteler toplu ulaşım sağlıyorlar, kişi başı 400Bahta. Yarın zaten Khao San’a gidecektik, gitmişken adaya ulaşımı da halledeceğiz.

Yarın eski şehre gidip meşhur Büyük Saray, Yatan Buda, Zümrüt Buda, Khao San Yolu gibi tarihi ve turistik başyapıtlarını göreceğiz Bangkok’un. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar