BÜYÜK TAYLAND SEYAHATİ - 16 -

7 ARALIK ÇARŞAMBA  

Bugün Wat Pho Tapınağı, Grand Palace ve Khao San bölgesini gezeceğiz. Ayrıca Koh Chang Adası için bilet almamız lazım. 

Bangkok’ta gezmek çok zor. Skytrain olmayan yerlerde ulaşım için taksi ya da tuk tuk kullanmak gerekiyor. Taksiler daha güvenli, tuktuklara dikkat etmek gerekiyor. Nedir dikkat edilmesi gereken anlatayım. Fiyatı ilk sorduğunuzda kapıyı yüksekten açıyorlar, anlaşmanız pazarlık gücünüze bağlı. Örnekse, Khao San’dan Sukhumvit’e tuktukçu 400Baht dedi, normal taksi 250Baht dedi ve 200Bahta anlaştık. Tuktukçuya döndük, biz 200’e anlaştık dedik, e ben 150’ye götürürdüm dedi! Taksicinin anlattığı kadarıyla başka çakallıkları da oluyormuş. Fiyatı düşük tutup sohbet ederlermiş, samimiyet kurup kendilerine güven duyulmasını sağlarlarmış. Çok turistik olmayan tapınaklara götürüp rehberlik yapmayı teklif ederlermiş, götürürlermiş de. Ama mücevher, ipek kumaş vs alışverişi yapılacak dükkanlara da götürürlermiş ve bu dükkanlardan yüklü komisyon alırlarmış. Tabii burada kurban aldığının gerçek mi imitasyon mu olduğunu bilemeden alışveriş yapıyor. Neticede can sıkıcı sonuçlar doğurabilen bir durum. 

Ne diyordum, Bangkok’ta gezmek zor. Belli bir yere kadar SkyTrain ile gittik, oradan China Town’a yürürüz diye düşündük, yürüdük de. Ama biz Avrupa haritası ölçeğine alışık zavallı turistler Bangkok’ta mahvolduk. 


China Town, Bangkok’un her yeri gibi kalabalık. Sokak yemekleri, Tahtakale’ye benzer envai çeşit malzemenin satıldığı sokaklar, dükkanlar... Akşam daha da kalabalık oluyordur eminim. 










Ardından Wat Pho’ya geldik, yine yürüyerek. Giriş kişi başı 100Baht. Wat Pho, meşhur Yatan Buda Heykeli’nin olduğu tapınak. Bilmediğim bir diğer özelliği Thai Masajı’nın bu tapınaktan çıktığı. Şimdi bile arzu ederseniz tapınağın içindeki salonda masaj yaptırabilirsiniz. 








Sırada Grand Palace var, Kraliyet Aile’sinin sarayı. Giriş kişi başı 500THB. Aynı parayı ödeyerek Bangkok’a 70km mesafedeki Ayutthaya Antik Şehrine (Siam Krallığı’nın başkentlerinden) günübirlik tur yapmak mümkün. Bu nedenle bahçesini dolaşmakla yetindik ve sarayın içine girmedik. Yeri gelmişken, turları nerden daha doğrusu hangi bölgeden aldığınız çok önemli. Ayutthaya turlarını Sukhumvit’teki acentelere sorduğumuzda kişi başı 1000-1100Baht gibi fiyatlar söylendi. Khao San’da sorduğumuzda ise aynı tura kişi başı 500Bahta gidilebileceğini öğrendik. Yani Tayland’ta her şeyin fiyatını 3 kere, 3 de yetmez 5 kere sorun. 





Grand Palace’ı gezmedikten sonra Khao San’a geldik. Şehrin içinden Çao Phraya Nehrini ulaşım için kullanabilirsiniz. Nehir üzerinde duraklar bulunuyor  ve otobüsümsü teknelerle akşam 19.00 a kadar ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Biz de Grand Palace’tan Khao San’a bu şekilde geçtik. 




Khao San genelde genç ve sırt çantalı turistlerin mesken tuttuğu bir bölge. Sokak boyunca hediyelik eşya satanlar, restoran ve barlar bulunuyor. Hoşça vakit geçirilecek oldukça hareketli bir bölge. Biraz dinlendikten sonra hemen yarın Koh Chang’a gidişimizi ayarlamak için acenteleri gezmeye başlıyoruz. Buradaki fiyatlar kişi başı 400-450Baht civarı, otobüs ve tekne birlikte . Bazı acenteler neden 50Baht daha pahalıya satıyorlar bilemiyorum. Üstelik başka yerden 400Bahta bilet bulduğumuzu söylememize rağmen fiyat düşmüyorlar. 400Bahtlık biletlerden 2 adet alarak yarınki yolculuğumuzu ayarlamış olduk. Sabah 8’e çeyrek kala acentenin önünde olmamız gerekiyormuş, 8’de hareket. 




Akşamın geri kalanını alışveriş  yaparak, yemek yiyerek geçirdik. Taksiyle otele döndük. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar