SONA YAKLAŞIRKEN SALAMANCA DURAĞI

26.02.2015

Salamanca aslında uğrak noktamız değildi ama sevdiğimiz bir arkadaşımız orada yaşadığı için 1 geceyi de bu şehre ayırmak istedik. 


Karlı, virajlı, zor yollardan geçerek, 1300 metreye çıkarak, tek tek basarak bade süzerek Salamanca'ya öğle saatlerinde ulaştık. Arkadaşımız ve Perulu kız arkadaşı bize Peru yemeklerinden oluşan bir menü hazırlamışlardı :) Biraz sohbet ve dinlenmenin ardından şehri gezmek için dışarı çıktık. 


Salamanca da bir orta çağ şehri. Müthiş binalar var. Özellikle üniversite binası ve katedralin ihtişamı nefes kesiyor. Eski şehir çok iyi korunmuş. Hele katedralin gece ışıklı hali muhteşem. 


Madrid'e 2 saat mesafede, günübirlik de gelebilirsiniz Salamanca'ya. Öğrenci şehri olduğundan gece hayatı da var elbet. Hem gündüzü hem gecesini görmek için en az bir gece kalın derim. Burada yaşayan arkadaşımız, İspanya'nın en güzel Plaza Mayor'unun Salamanca'da olduğunu söylemişti, sanırım doğru. 





Üniversite 




Katedral



Akşam programımız BJK-Liverpool maçı. İki eski Beşiktaşlı tribüncü birbirini bulunca bu sonuç kaçınılmaz oldu :) Heyecanlı bir karşılaşma sonrası BJK kazanınca biz de Plaza Mayor'da galibiyeti kutladık! 


Plaza Mayor'da galibiyet halayı :))


Nehrin karşı tarafından katedralin görünümü...

Yorumlar

Popüler Yayınlar