LEZZET PATLAMASI!

23.02.2015

San Sebastian, kişi başına düşen Michelin yıldızı restoran ortalamasında da dünya birincisi. İnsan her şeyin tadına bakmak istiyor, bu yüzden küçük porsiyonlarda çeşitli şeyler yemenizi çok tavsiye ederim. 2016 yılı kültür başkenti seçilmiş olması, bu müthiş şehre seyahat etmek için bir başka neden. Yaz ayları yüksek sezonu yaşadığından fiyatlar uçuyormuş ama biz düşük sezon avantajıyla çok uygun fiyata yaptık burada tatilimizi. Ben uyarmış olayım da sonra vay efendim biz duymadık, biz bilmedik demeyin. 

Hava malesef kapalı ve yağmurlu. Oldukça kuzeydeyiz, şubat ayında bu hava normal. Yine de keyfimizi kaçırmıyoruz ve şehrin tadını çıkarmaya başlıyoruz. 

Karşılıklı 2 tepe var San Sebastian'da; Monte Igueldo ve Monte Urgull. Monte Igueldo daha yüksek ve teleferikle çıkılıyor. Biz yürüyerek çıkılabilen Monte Urgull'u tercih ettik. En tepede bir İsa Heykeli var, bir nevi yalancı Brezilya :)  



Burası meydan, karşı tepede gördüğünüz de bahsettiğim Hz. İsa Heykeli...

  

  






Monte Igueldo

Concha Plajı


Anlatmaktansa fotoğraflarla göstermek istedim şehrin güzelliğini. 

Bazı yeme-içme önerileriyle San Sebastian yazımı sonlandırıyorum. 

Öğle yemeğiniz Goiz Argi diye küçük bir tapas barda yedik, karides şiş müthişti. Chez Croissant'ta tatlı molası verdik ve burada yediğimiz Caña de Crema adındaki tatlıya aşık olduk. Yazın bu tatlının adını bi yere. Restoranların bazısı saat 4'te kapanıp 8'de tekrar açılıyor. Pazartesi ve perşembe akşamları çoğu restoran kapalı. Akşam yemeğini Astoria7 Hotel'in restoranında yedik. Servis zayıf olmakla beraber yediklerimiz çok güzeldi. Konsept bir otel, her oda başka bir film yıldızına adanmış, inceleyin derim. 

San Sebastian'da daha uzun zaman geçirebilirseniz Fransa'daki Biarritz'e gitmenizi önerebilirim. Bizim aklımızda kaldı, orası da pek güzelmiş.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar