FIRTINANIN GÖZÜ: SANTANDER

24.02.2015

Santander yolunda gök delindi! Sağnak yağmur hatta zaman zaman dolu eşliğinde virajlı yollardan geçerek sağ salim Santander'e vardık. 


Otelimiz Hosteria Santander. Temiz, küçük bir otel, 2 yıldızlı. Uzun konaklamalar için tercih edilmese daha iyi, odalar küçük çünkü. Şehir merkezine otobüsle 10 dakikada gidilebilir.


Karnımız çok acıkmıştı otele vardığımızda. İyi mi kötü araştırmadan hemen otelin yanındaki restorana girdik, La Caña. Yediğim en güzel soslu midye ve kızarmış kalamar tabağıydı! Ayaküstü girdik ama çok beğendik. 


Hava oldukça rüzgarlı ve zaman zaman şiddetli sağanaklar oluyor. Sıçana döneceğimizi bile bile dışarı çıktık tabii ki! Uzun güzel bir sahili var Santander'in. Yazın giderseniz denize girilecek bir çok plaj var. 


Otelden ya da turizm ofislerinden alacağınız bir haritayla şehri çok rahat gezebilirsiniz. Magdalena Yarımadası ve bu yarımada üzerindeki saray görülesi. Çok yakın bir mesafe değildi ama biz yürüdük. Nasıl mı? Aşağıdaki fotoğraflar fikir verir sanıyorum!








Tsunamiden kaçarken selfiesi :P


Fırtınanın gözü



Akşam oldukça yerel bir restoran olan Bodega Fuente'ye gittik. Mahallenin meyhanesi tadında, Tavanın az aşağısındaki rafta duran 36 ekran televizyonda maç seyreden mahalleli, göbekli dükkan sahibiyle sohbet ederken ve mutfakta çalışan karısının yemeklerini afiyetle yiyordu :) Lezzetler çok süper değildi ama ortam çok keyifliydi gerçekten. 

Santander maceramız da bu şekilde bitti, sırada Woody Allen'ın şehri Oviedo var... 

Yorumlar

Popüler Yayınlar