ENDÜLÜS GÜNEŞİ: SEVİLLA - II

08.02.2015

Günaydın Sevilla!

Dün El Corte Ingles'ten aldığımız nevalelerle güzel bir kahvaltı yaptık. El Corte Ingles bir alışveriş merkezi ve İspanya'nın bütün şehirlerinde, her semtinde var. Yiyecekten giyime, elektronikten temizlik malzemesine her şey var. Öğlen için sandviçlerimizi de hazırladıktan sonra kendimizi Sevilla sokaklarına atmaya sıra geldi.

Yürüyerek Plaza Nueva'ya geldik. Katedral ve Alcazar'ı dışardan gördük. Bu muhite Santa Cruz deniyor. Eski Yahudi Mahallesi. Labirent gibi sokaklarında gezinmek çok keyifli, çok şirin evler ve kafeler var.



 

Katedral yarın 16.00 dan sonra ücretsiz ama rezervasyon lazım. Rezervasyonu internetten yapabilirsiniz. Belli bir kontenjan var, yanlış hatırlamıyorsam en fazla 20 kişi alıyorlar. Kapıda isim kontrolü yapılıyor.
Rezervasyon için bu siteyi kullanabilirsiniz ama İspanyolca; http://reservas.cubiertasdelacatedral.com/

Plaza Espana'ya gitmeye karar veriyoruz. Koskocaman ve muhteşem bir meydan. Maria Luisa Parkı'nın içinde yer alıyor. Meydan o kadar büyükken, bir de parkın büyüklüğünü düşünün! Prenses Maria Luisa, 1893 yılında, San Telmo Sarayı'nın arazisinin bir kısmını bu parkın yapılması için kente bağışlamış. Parkın içinde Plaza Espana'nın yanı sıra Plaza America, Arkeoloji Müzesi ve Endülüs'ün halk sanatlarının sergilendiği bir başka müze daha var. Hepsini aynı gün gezemeyebilirsiniz. Seçmek zorunda kalırsanız mutlaka Plaza Espana'dan yana kullanın tercihinizi.

 





Akşam Sevilla-Malaga maçını seyretmek istedik ama ne mümkün! Maç yayını yapan ne bir restoran ne bir pub bulabildik. Sokaklar kalabalık, cıvıl cıvıl ama halk maçı evde seyrediyor sanırım.

Günün geri kalanını nehrin diğer tarafında, Triana diye bir mahallede geçirdik. Eskiden çingene mahallesi olan bu şirin muhit şimdilerde geleneksel bir işçi mahallesi. Nehir kenarında, çeşitli sanatçıların eserlerini görüp satın alabileceğiniz ufak bir sergi alanı var.

Triana'daki sergi alanı


Triana sokakları


Triana sokakları

Yemek yiyip evimize döndük. Yarın yorucu bir gün olacak, hem katedrali hem de sarayı gezeceğiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar