GÜNÜN SÜRPRİZİ: BUZ HOKEYİ MAÇI

13.02.2015

Bugün giriş fiyatıyla ocağımıza incir ağacı diken, koca bir tepeye yayılmış olmasıyla ayaklarımıza kara sular indiren (net 3 saat sürdü), saray gibi saray.

Birkaç çeşit bilet var, sarayın bölümlerine göre değişiyor fiyatlar. Biz genel bilet aldık, her yerini dolaştık, kişi başı 15€. Generalife denilen bahçe kısmı ve Nasrid Palace mutlaka gezilmeli. Beklememek için internetten rezervasyon yaptırın ve size verilen saatlere riayet edin. Sabahtan gidin, yanınıza yemeğinizi ve suyunuzu alın. Şaka değil, büyük sıkıntı. İçerde bazı yerlerde büfe var ama hem kalabalık oluyor hem de pahalı. Sabahtan gidin dememin sebebi de öğleden sonra daha kalabalık olması. Biz 14.30 da çıktık, ortalık mahşer yeri gibiydi. Merkezden kalkan otobüslerle çıkın, Albaicin için yürüyerek çıkmanızı önermiştim ama Elhamra için böyle bir öneride bulunmayacağım, zira yukarıda enerjiye çoook ihtiyacınız olacak. Gezdikten sonra dilerseniz yürüyerek inebilirsiniz.

 
Generalife


Generalife

Mekan, ışık, su ve bezeme gibi mimari unsurların bir arada kullanılması bu şaheserin en önemli özellikleri arasında yer alır. Kompleks, Nasri Sultanlığı'nın Granada'yı yönettiği dönemde, halifeler I. İsmail, I. Yusuf ve V. Muhammed yönetiminde yaptırıldı. Güçlerinin giderek zayıfladığını saklamak için yeryüzünde kendi cennet imgelerini yarattılar. Alçı, seramik ve kereste gibi basit malzemeler kullanılsa da işçilik mükemmeldir. (Kaynak: İspanya Gezi Rehberi-Dosy Yayınları)

 
Nasrid Palace

 
Nasrid Palace

 
Elhamra

Sıra geldi günün sürprizine... Sokaktaki afişlerden gördük ki Universiad Kış Oyunları 2015 Granada'da yapılıyor. Takvime göre buz hokeyi maçları var. Fırsat bu fırsat gidelim dedik. Belediye binasındaki turizm danışmaya nasıl gideceğimizi sorduk. Yine 1 aktarma yaparak kolayca ulaştık spor merkezine. Kanada-Rusya yarı final maçını izleyeceğiz. Maç oldukça heyecanlı geçti, normal süre 2-2 bitti ve maç penaltılara kaldı. Rusya kazanarak finalist oldu. Biz de böylece ilk kez buz hokeyi maçı izlemiş olduk, güzel bir deneyimdi.

Maçtan bazı heyecanlı görüntüler :)

https://www.youtube.com/watch?v=Fyr2L62M8s8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=PktjDz6npjg&feature=youtu.be



 

 



Çok gezdik, çok yorulduk. Yarın yolculuk var, istikamet Valencia!

Yorumlar

Popüler Yayınlar