BARSELONA ÇOK PAHALI, ÇOK TURİSTİK!!!

17.02.2015

Barselona'ya 3. gelişim. Önceki gelişlerimden biri 1 gecelik diğeri iki gecelik ve iş içindi. Dolayısıyla ikisinde de çok fazla gezememiştim. Bu sefer tadını çıkarmayı planlıyordum. Ancak her yer o kadar pahalı ki! Örnek; Casa Mila, Casa Battlo ve Sagrada Familia'ya girmek isterseniz 3'ü toplam 57€ 1 kişi içim. Normalde bütün Avrupa şehirlerinde böyle yerlerin ücretsiz ya da indirimli olduğu günler ya da ekonomik kombine giriş biletleri olur ama Barselona'da yok. Yani teknik olarak var da gezmeye gerek duymayacağınız yerler için. Biz de dışardan görmeye karar verdik.

Unutmadan şunu da söyleyeyim, Barselona'da ulaşım çok kolay ve rahat. Kombine metro biletleri de ekonomik oluyor, kalacağınız gün sayısına göre satın alabilirsiniz.

Bugün Gotik Mahalle'yi (Katalanlar Barri Gotic diyor) gezmek istiyoruz.

Gotik Mahalle, Romalılar tarafından MÖ 27'de şehri kurmak için seçilen alandır. Daracık sokakları, tarih kokan geçmişten kalma yapıları, sokak çalgıcıları, hoş butikleriyle görülmesi gereken yerlerden biridir. (Kaynak: Barselona Gezi Rehberi-Rehber Mehmet Ali Oğuz)

La Rambla'dan Katalan Meydanı'na doğru yürürseniz buraya kolayca ulaşabilirsiniz. Gotik Mahalle'deki en önemli yapı şüphesiz Barselona Katedrali. Hem bulunduğu meydan kocaman hem de kendisi çok ihtişamlı, 14. yüzyıldan kalma muhteşem bir yapı. Sokaklar o kadar dar ki bir anda meydanı ve katedrali görünce şaşırıyor insan.


 

 

Gotik Mahalle, Barselona'nın gerçek merkezidir. Burası kentin en eski bölgesidir. Ortaçağ'dan kalma Katalonya Parlamento Binası Palau de la Generalitat ve Barselona Belediye Sarayı Casa de la Ciutat'ın bulunduğu Plaça de Sant Jaume'de bir zamanlar Roma Forumu vardı. (Kaynak: İspanya Gezi Rehberi-Dost Yayınları)


Palau de la Generalitat


Palau de la Generalitat


Gotik Mahalle'nin dar sokakları


Gotik Mahalle'nin dar sokakları


Gotik Mahalle'de gelin-damat

Gotik Mahalle'yi gezdikten sonra La Rambla'ya çıktık. Her zamanki gibi çok hareketli. Sokak sanatçıları eskiden daha çoktu sanki. Kış diye miydi bilmiyorum ama yok denecek kadar azdılar.

Mercat de Sant Boqueria en görülesi yer. Rengarenk meyve salataları ve meyve suları iştahınızı açıyor. İçerde hem meyve-sebze alabileceğiniz hem de atıştırabileceğiniz yerler var.







La Rambla'daki sokak sanatçıları (arşivimden)

Bu bölgede gezebileceğiniz yerlerden bazıları; Ünlü Katalan Mimar Antonio Gaudi'nin Neo-Gotik eseri Palau Güell, şehrin en hareketli meydanlarından Plaça Reial, Opera Binası Gran Teatre del Liceu... Ayrıca 3000 parçalık bir koleksiyon barındıran Picasso Müzesi, görkemli vitray kubbesiyle Palau de Musica Catalana, tüccar ve gemi yapımcılarının bağışlarıyla 55 yılda tamamlanan Basilica de Santa Maria del Mar... Yetişmek mümkün değil, her yeri gezip görmeye vakit de para da kuvvet de yetmez.




Yorumlar

Popüler Yayınlar