I LOVE BASQUE COUNTRY!

22.02.2015

Barselona-San Sebatian arası oldukça uzun bir yol. Parasız yolu tercih ettiğimiz için daha da uzadı. Ama çok enteresan yerlerden geçtik. Yolculuk biraz zorlasa da aslında hoşluklar barındırmıyor değil. Örneğin, yolda kahve içmek için mola verdiğimiz bir yer 2015 yılında Michelin yıldızı almış bir restoranmış. Adı Venta del Soton, Huesca'da. 23 Şubat-2 Mart arası yemek festivali varmış. Bazı yol fotoğraflarını eklemek istiyorum; 


  






Ve sonunda vardık San Sebastian'a. Otelimiz katedralin hemen karşısında Pension San Ignasio Centro. Sözde 2 yıldızlı ama 4 yıldız ayarında, çok güzel bir otel. Hemen yerleşip kendimizi sokağa attık çünkü çok heyecanlıydık bu şehri görmek için. 




     


  WE LOVE BASQUE COUNTRY!!!


Mottomuz şu: Bildiğiniz tüm romantik şehirleri unutun ve San Sebastian ile tanışın! Ba-Yıl-Dık!


İlk akşam yemeğimizi Gandarias'ta yedik. Dışardan gördük, beğendik, hoşumuza gitti ve girdik hiç araştırmadan. Meğer çok ünlü bir restoranmış. Bu şehir, mutfağıyla ve Michelin yıldızlı restoranlarıyla ünlü. Yediğimiz her şey çok lezzetli.


Burda Pintxos yemek lazım. Küçük porsiyonlarda ekmek üstü lezzetler. Ortam şu şekil;

  
Fotoğraflar alıntıdır.

Genelde ayakta, barda takılıyor insanlar. Masada oturmak için mutlaka rezervasyon yaptırmak lazım. 

Duck breast brochette ve idiazabal risotto muhteşemdi! 5-6 çeşit tapas ve 1 şişe şarap için 35€ ödedik, tip dahil! Yemek sonrası Garagar diye bir barda vakit geçirdik ve geceyi bitirdik. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar