MACERA DOLU BARSELONA :)

16.02.2015

Macera dolu deyişim sanılmasın ki full  aksiyon, heyecan ve hareket :) Küçük bir talihsizlik ya da dikkatsizlikten doğan beklenmedik bir sürpriz. Korkmayın, kötü bir durum yok da olabilirdi de. Az merak edin, anlatcam.

Valencia'dan ayrılmadan önce yine bi park bulup piknik yaptık. Söz konusu parktan eskiden bir nehir akıyormuş. Köprüler hala duruyor. Islah etmişler, koca bir park yapmışlar. Çok da güzel olmuş. Köprülerden biri Çiçekli Köprü, pek cici.







Valencia-Barselona arası normalde 3-3,5 saat. Ancak biz parasız yolları kullandığımız için 6 saat kadar sürdü. Kiraladığımız eve vardığımızda sürpriz bizi bekliyordu. Tek kelime İngilizce bilmeyen İspanyol ev sahiplerimiz bizi çok sıcak karşıladı, sanki yıllardır bizi bekliyorlarmış gibi. Normal şartlarda Airbnb'den ev kiraladığınızda, ev sahibi sizi karşılayıp evle ilgili bilgileri verip anahtarı teslim ettikten sonra gider ama bunlar gitmiyor, var bi gariplik. Hatta evde bayağı yaşıyorlar gibi! Büyük kaos içindeyiz, zira ben azıcık İspanyolcamla bir yandan ev sahiplerini anlamaya çalışırken eşim de onların evde yaşayıp yaşamadığını soruyor bana. Ve evet belli oldu ki biz 6 gece evi sahipleriyle paylaşacağız. Çünkü ben yanlışlıkla "özel oda" kiralamışım. Şu saat itibariyle yapacak bir şey yok, olan oldu bi kere. Neyse ki ev sahipleri gerçekten çok kibar bir çift, bizi rahatsız etmemek için nerdeyse ortalıkta gözükmediler bile. Merak edenler için; https://www.airbnb.com.tr/rooms/3791813

Şoku atlattıktan sonra, dışarı çıktık. Ev La Rambla'ya 10 dakika yürüme mesafesinde. Hem gece hayatına yakın hem de sessiz ve güvenli bir muhitte.

Arapça'da "Rambla" nehir yatağı anlamına gelir. Rambla geçmişte, Pirene Dağları'nın sel yatağıymış, zamanla kurumuş ve 2 km uzunluğunda dünyanın en ünlü ve en hareketli caddelerinden biri doğmuş. (Kaynak: Barselona Gezi Rehberi-Rehber Mehmet Ali Oğuz)

La Rambla'nın gündüzü ayrı gecesi ayrı... Her halini görmenizi öneririm. Hırsızlığa karşı dikkatli olun ve mutlaka yandan askılı çanta kullanın. Aynı gün 2 kere soyulanları biliyorum, aman diyiim!

Günün yorgunluğu nedeniyle dışarda çok fazla vakit geçiremeden eve döndük. Önümüzde 6 koca gün var, aceleye gerek yok.















Yorumlar

Popüler Yayınlar